top of page
  • Yazarın fotoğrafıKıvanç Demirtaş

Mevsiminde Dondurulmuş

Güncelleme tarihi: 19 Oca 2020

Günümüzde neredeyse her mevsim, istediğimiz meyve ve sebzelere ulaşabilir hale geldik. Kış aylarında domates, salatalık bulmak hiç de zor değil. Mevsimi dışında üretilen bir çok gıda mevcut market raflarında. Eskiden ürünleri mevsim dışında da tüketebilmek için kurutma, reçel yapma, turşu yapma gibi teknikler uygulanıyordu. Salça, kış aylarında ulaşamadığımız domateslere ulaşma yöntemiydi. Fakat günümüzde gitgide değerini ve kalitesini arttırırken fiyatı makul hale gelmeye başlayan dondurma yöntemi ön plana çıkıyor. Mevsiminde dalından toplanmış ürünler zaman kaybetmeden, özel yöntemlerle donduruluyor ve uzun süre bozulmadan kalabiliyor.

Fotoğraf: Kıvanç DEMİRTAŞ

Henüz çok fazla tercih edilmeyen bu ürünler lezzet, kalite ve fiyat olarak çok yakında herkes için vazgeçilemez seçenekler haline gelecek. Uygun fiyatlı marketlerde donuk reyonlarında mısır ile başladı sebze çeşitleri, arkasından bamya geldi, sırada taze fasulye var. Konserve garnitürler de çok yakında yerini dondurulmuş garnitürlere bırakacak.


Henüz denemediyseniz bu lezzetleri, sizi şaşırtacaklarını şimdiden söyleyebilirim. Çünkü dondurulmuş sebzelerle yapılan yemeklerin, taze sebze ile yapılanlardan pek farkının olmadığını hissedeceksiniz. Lezzet, kıvam, aroma. Hepsi yerinde. İlk kullanımdan önce çekinerek almış olsanız da, alışkanlık haline gelecek ve yemeklerde bu ürünleri kullanmaya devam edeceksiniz.


Hangi marka ve hangi ürün olduğu fark etmez, donuk reyonlarından alışveriş yapın derim.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page