top of page
  • Yazarın fotoğrafıKıvanç Demirtaş

Menüde Yemek Fotoğrafı Önemlidir



İşletmenize gelen müşteri, sipariş vermek için menüden yardım alır. Menünün yerleşimi, tasarımı ve içerisinde bulunan yemek fotoğrafları, siparişin belirlenmesinde önemli rol oynar.


Menü sayfalarını çevirirken müşterinizin iştahı kabarıyor, menünün her köşesine bakıyorsa doğru yoldasınız demektir. Sayfalar hızlıca geçiliyor ve sadece fiyatlara odaklanılıyorsa, bu menünüzde bir çok yanlışın olduğunu gösterir. Müşteriniz menüyü incelerken keyif almalıdır. Birazdan deneyeceği ürünün lezzetini, sipariş verirken hissetmeye başlar. Fakat burada riskli bir nokta vardır. Eğer fotoğraflar ve menü ile beklentiyi çok yükseltirseniz ve masaya getirdiğiniz ürün o kadar iyi değilse, müşteriniz bu durumdan memnun kalmaz. İyi bir ürün de hazırlamış olsanız, menüde yarattığı beklentiyi karşılamıyorsa bir önemi kalmamıştır. Müşteri fotoğraftaki ürünü, masada görmek ister. Sunumu yapacağınız tabak ile birlikte, sunumdaki miktarlarla fotoğraflamalısınız.


Bazı işletmeler, ürünleri görselini iyileştirmek için, tabağa yenmeyecek, gıda olmayan malzemeler koyarlar. Sadece dekor amaçlıdır. Bu tarz uygulamalardan hem fotoğraflarda, hem de sunumlarınızda kaçınmalısınız. Ne kadar güzel de görünse, müşteriniz tabağında yiyemeyeceği bir şeyin olmasını istemez.


Menüde onlarca ürününüz olabilir. Fakat tüm fotoğrafların ön planda olması için çabalamayın. Ön planda olacak fotoğrafları seçin. Daha çok satmak istediğiniz ürünleri tam sayfa planlayın. Hatta bölümlerin başlangıcında kapak sayfası olarak da değerlendirebilirsiniz.


Sosyal medyayı günümüzde birçok işletme aktif olarak kullanıyor. Sizi sosyal medyadaki fotoğraflarınızdan görerek gelen bir müşteriniz, sipariş vermek için menüyü eline aldığında beklediğinden farklı görsellerle karşılaşırsa, hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bu sebeple sosyal medya paylaşımlarınız ile menüleriniz uyumlu olmalıdır.


Menüdeki ürün yerleşimi ve sıralamasını da doğru şekilde yapmaya özen gösterin. Ürünlerinizin lezzeti kadar önemli olan bu sipariş öncesi kısımda, müşterinize yol gösterin ve onları memnun edin.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page